Followers

Monday, 3 February 2014

Kulit Cantik dan Gebu!!

Assalamualaikum...

Sape nak kulit cantik dan gebu?? Sila angkat tangan!!! Haaa... Kalau nak... Jom baca entry ni sampai habis yer. Rahsianya kulit cantik dan gebu dengan Sustained Release Vita C Plus 500 mg. Apa tu??


Ni la SR Vita C Plus tu.. Banyak fungsi nyer tau!! Kalau nak tau lebih lanjut, meh baca kat bawah ni.. 

1) Membentuk kolagen 
Penting tau kolagen ni so that takde la nanti kulit kita cepat kedut or lembik.. Sebab kolagen ni adalah sebatian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan.. So sape2 yg takde ambik kolagen tu meh makan vitamin C ni sebiji untuk sehari.

2) Memperbaiki Simptom Pendarahan
Tau tak apa jadi kalau tak cukup vitamin C ni?? Ni dia kesan kalau tak cukup vitamin C dalam badan..
  • gusi berdarah
  • kulit cepat lebam
  • kecederaan lambat pulih
  • kulit kering
  • ruam
  • kulit kasar

3) Peningkatan Sistem Imun
  • membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, 
  • membina sel darah putih menentang bakteria dan kuman, 
  • mengukuhkan sistem imun, 
  • mengelakkan alergi hidung, kulit dan asthma
  • meningkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan sistem flu dan selesema.

4) Memerangi Kanser
Anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh. Menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5) Mencantikkan kulit
  • kulit lebih cerah
  • melambatkan penuaan
  • menyekat pembentukkan pigmen yg menyebabkan jeragat

6) Memperbaiki Insomnia
  • memperbaiki insomnia
  • mengurangkan stress
  • masalah berkaitan mental seperti keresahan dan kemurungan.

7) Mengekalkan Kolesterol Sihat
  • mengurangkan kolesterol
  • mengurangkan tekanan darah
  • mengekalkan kapilari darah yang sihat,
  • menghindarkan arteriosclerosis, thrombus
  • menghalang pendarahan dalaman
  • hidung berdarah
  • pendarahan serebral dan skurvi
Banyakkan fungsi dan kebaikan vitamin C ni.. Kita taknak kan kulit jadi kendur sebelum waktu.. Tak nak naik jeragat kat muka.. Semua ni boleh dielakkan dan mencegah lebih baik dari mengubati kan?? 

Kalau berminat.. Boleh hubungi saya yer :

Liney
SID : 921927
019-9771418

*** Anda akan dapat hadiah misteri dengan setiap pembelian RM100 ke atas sepanjang Februari ni yer..



2 comments:

  1. singgah sini bls kunjungan.. slm kenal.. sy dah follow blog ni.. :)

    ReplyDelete